In gesprek met…..

In gesprek met…..

Onder de noemer ‘In gesprek met…’ organiseert het Suïcide Preventie Centrum Veluwe een aantal bijeenkomsten rondom het thema suïcide. Tijdens de bijeenkomsten vertellen mensen die te maken hebben (gehad) met suïcidaliteit over de ervaringen die zij opgedaan hebben, als iemand die zelf suïcidale gedachten heeft gehad, als naaste of als nabestaande.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die het thema belangrijk vindt, of je nu zelf te maken hebt met suïcidale gedachten, iemand in je omgeving hebt die er mee te maken heeft, je beroepsmatig hiermee te maken hebt of omdat je ‘gewoon’ geïnteresseerd bent.

Stel hier die vraag die je graag aan iemand zou willen stellen, maar niet weet of dat kan!”

Tijdens de bijeenkomsten kunnen de aanwezigen met de spreker in gesprek over zijn of haar ervaringen. Dit is bijvoorbeeld een mooie gelegenheid om die ene vraag te stellen die je niet goed durft te stellen aan iemand in je omgeving. 

Welk thema kan ik verwachten?

Er worden op verschillende locaties bijeenkomsten georganiseerd met elk een ‘eigen’ thema. De thema’s die voorbijkomen zijn:

  • Hoe is het om een naaste te hebben die suïcidaal is? (Ermelo – 2 maart van 19.00 tot 21.00 uur)
  • Wordt mijn gender mijn dood? Mijn leven als nabestaande (Nunspeet – 9 maart van 19.00 tot 21.00 uur)
  • Jong en suïcidaal (Oldebroek/Wezep – 23 maart van 19.00 tot 21.00 uur)

Hoe kan ik mij aanmelden?

Wil je een van de bijeenkomsten bijwonen? Dan kun je je aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Elke locatie heeft zijn eigen mogelijkheden, zeker wat betreft het aantal deelnemers dat in de ruimte is toegestaan. Daarom is het aanmelden voor een bijeenkomst belangrijk. Na aanmelding ontvang je nog een definitieve bevestiging met daarin de locatie. LET OP! Onze mail kan in de spambox terechtkomen.

Wil je meerdere voorlichtingen bijwonen dan moet je je per voorlichting apart aanmelden.

UPDATE: Wegens omstandigheden is de bijeenkomst van woensdag 23 februari afgelast. Wilt u weten wanneer u de bijeenkomst ” In gesprek met …..een ervaringsdeskundige” kunt bijwonen? Stuur dan een mail naar info@spcharderwijk.nl.