Jong & Suïcidaal – Mini Symposium

Jong & Suïcidaal – Mini Symposium

Op vrijdag 15 juli organiseert de Stichting Suïcide Preventie Centrum in samenwerking met de werkgroep Suïcidepreventie van MIND een mini symposium Jong & Suïcidaal. Het mini symposium start om 14.00 uur in het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort.

Jong & Suïcidaal is een boek dat tot stand is gekomen op basis van echte verhalen. Hoe kan het dat veel jeugd kampt met suïcidale gedachten? Er zijn tal van redenen waarom een jongere suïcidaal kan worden. In het boek Jong & Suïcidaal probeert Noortje Sanders je een inkijkje te geven in dagelijkse verhalen op een jongeren suïcidepreventie chat.

Noortje Sanders is ervaringsdeskundige suïcidaliteit bij de Stichting Suïcide Preventie Centrum. Zij schreef een boek over haar eigen ervaringen en  haar ervaringen als medewerker op de chat voor jongeren.

Nadat Noortje over haar ervaringen vertelt heeft reikt zij haar boek uit aan Monique Kavelaars (directeur 113zelfmoordpreventie) en Marjan Ter Avest (directeur MIND).


Joelle Bouman neemt het andere gedeelte van het symposium voor haar rekening. Joelle is werkzaam voor MIND en een van de kartrekkers van het project Veiligheid op social media (onderdeel van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021- 2025). Tijdens dit symposium vertelt zij meer over het project en de invloed van social media op jongeren.

Het mini symposium is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn voor de organisatie. Aanmelden kan via het onderstaande formulier of door te mailen naar contact@letztalk.cafe.